SAD

Suđenje Trampu prenosiće Jutjub i televizija

  • Извор: РТС
  • 01.09.2023. 08:44

Po prvi put u američkoj istoriji, kamere i prenos uživo biće dozvoljeni na suđenju bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu zbog optužbe za pokušaj poništavanja rezultata izbora.

Sudija Višeg suda okruga Fulton Skot Mekafi rekao je da će dozvoliti direktan prenos na Jutjubu svih povezanih saslušanja i suđenja koja proizilaze iz velike, opsežne optužnice okružnog tužioca Fani Vilis protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Prenos uživo će voditi sud.

Tramp se izjasnio da nije kriv

Tramp se izjasnio da nije kriv

Bivši predsjednik se izjasnio da nije kriv u tom slučaju. Tramp se predao prošle nedjelje u zatvoru okruga Fulton, nakon što su on i još 18 osoba optuženi za navodno učešće u "zločinačkom poduhvatu" koji je imao za cilj da poništi njegov gubitak na predsjedničkim izborima u Džordžiji 2020. Tramp je optužen za 13 krivičnih djela.

Datum suđenja još nije određen.

Sve unovči: Tramp zgrnuo milione i na fotografiji iz zatvora

Sve unovči: Tramp zgrnuo milione i na fotografiji iz zatvora

To će biti prvi put da je na suđenju dozvoljeno da kamere snime kompletan postupak u jednom od četiri krivična slučaja pokrenuta protiv Trampa ove godine. Džordžija dozvoljava kamere u sudnici sve dok ne ometaju postupak.

Brojnim fotografima je bilo dozvoljeno da uđu u sudnicu na nekoliko minuta prije početka saslušanja u vezi sa Trampovom optužbom u Njujorku u apriluu.

Tramp se vratio na Twitter

Tramp se vratio na Twitter

Kamere obično nisu dozvoljene u sudnicama u Njujorku, ali su novinske organizacije tražile izuzetak.

Kamere nisu dozvoljene ni u sudu na saveznom nivou.

Tramp: Ne plašim se da ću završiti u zatvoru

Tramp: Ne plašim se da ću završiti u zatvoru

Tramp je optužen u dva slučaja pred saveznim sudom. Jedan se odnosi na njegovo rukovanje osjetljivim vladinim dokumentima nakon što je napustio funkciju, a drugi na Trampov navodni pokušaj da zaustavi prenos vlasti poslije predsjedničkih izbora 2020.

Пратите нас и путем Вибера