Бивши амерички предсједник

Судија поново прогласио Трампа кривим, пријети му затвором

  • Извор: Телеграф
  • 06.05.2024. 17:25

Бивши предсједник САД Доналд Трамп је на суђењу у Њујорку, гдје се суочава са оптужбама за тешки злочин повезане са исплатом ћутања 2016. године глумици Сторми Данијелс. То је први пут у историји да се бивши предсједник Сједињених Америчких Држава суди по кривичним оптужбама, јавља Си-ен-ен.

Трамп је прошлог априла изјавио да није крив по 34 тачке оптужнице која га терети за фалсификовање пословних докумената у вези с исплатом новца у замјену за ћутање коју је његов тадашњи адвокат Мајкл Коен дао Данијелсовој, а како би Трамп побољшао своје изборне изгледе на предсједничким изборима 2016. године.

Судија Хуан Мерчан је закључио да је бивши предсједник Трамп прекршио ограничену забрану из случаја по десети пут и прогласио га кривим.

Медведев: Уђу ли ваше трупе у Украјину, нигдје се нећете моћи сакрити

Медведев: Уђу ли ваше трупе у Украјину, нигдје се нећете моћи сакрити

"Сматрам вас кривим за кривични прекршај по десети пут", рекао је Мерчан, утврдивши да је Трамп прекршио забрану када је дао изјаве о пороти 22. априла током интервјуа за Real America's Voice, након што је суђење већ почело.

Мерчан је рекао да казне од 1.000 долара по прекршају "не дјелују као одвраћајуће средство" и запријетио да ће Трампа затворити.

"Господине Трамп, посљедње што желим јесте да вас затворим, ви сте бивши предсједник Сједињених Америчких Држава, и можда и сљедећи предсједник", рекао је Мерчан, директно се обраћајући Трампу.

"На крају дана, имам посао који морам обавити", рекао је Мерчан.

Русија поставила војни ултиматум Великој Британији

Русија поставила војни ултиматум Великој Британији

"Оптужени је прекршио наредбу изјављивањем јавних изјава о пороти и начину на који је изабрана", наводи се у Мерчановој одлуци.

"Тиме је оптужени не само довео у питање интегритет, а самим тим и легитимитет ових поступака, већ је поново изазвао страх за безбједност поротника и њихових вољених", рекао је судија.

Одлука долази након што је Мерчан раније прогласио Трампа кривим за девет претходних прекршаја ограничене забране из случаја, за које је Трамп платио по 1.000 долара за сваки прекршај.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: