Има рањених

Сукоби Израела и Хезболаха на граници са Либаном

  • Извор: Агенције
  • 10.12.2023. 21:32

Израел и Хезболах сукобили су се на граници са Либаном.

Напад је услиједио након што су припадници Хезболаха лансирали дронове и пројектиле ка положајима израелских снага која је потом из ваздуха гађала неколико градова и насеља на југу те државе.

Локални либански званичник Али Хиџази рекао је да су израелски авиони гађали град Ајтарун, гдје су уништили пет кућа а већи број су оштетили. Према његовим ријечима, рањено је пет особа.

Напади израелске војске пријављени су и на ободима либанског села Јарун. У другом нападу на оближње село Рмејх, оштећени су прозори, излози и школа.

Врањеш за АТВ: Оптужница против Додика и Лукића заснована на квази-закону

Врањеш за АТВ: Оптужница против Додика и Лукића заснована на квази-закону

Израелска војска није коментарисала извјештаје о нападима.

Израел и либански Хезболах размјењивали су ватру од почетка сукоба у Гази прије два мјесеца. Насиље је, углавном било ограничено на погранично подручје.

Израелска војска раније је саопштила да су "сумњиве летјелице" прешле из Либана и да су двије пресретнуте. Два израелска војника лакше су рањена.

Дедић се на федералним медијима хвалио злочинима

Дедић се на федералним медијима хвалио злочинима

Сирене за ваздушну опасност огласиле су се на неколико локација на југу Израела.

Хезболах је саопштио да су напади извршени као подршка Палестинцима у Појасу Газе. У саопштењу либанске милитантне групе наводи се да су лансирали експлозивне дронове на командне положаје израелске војске недалеко од мјеста Јара. У другом саопштењу се истиче да су лансирали ракете "Буркан" које могу да носе више стотина килограма експлозива.

(Фото: Танјуг АП/Илустрација)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.