Ministarstvo odbrane Rusije

Suspendovan saobraćaj duž koridora u Crnom moru

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2022. 20:40

Saobraćaj duž bezbjednosnog koridora u Crnom moru obustavljen je dok se ne razjasni situacija sa terorističkim napadom Ukrajine u Sevastopolju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

"Do razjašnjenja situacije oko terorističke akcije koju je Ukrajina počinila 29. oktobra protiv ratnih i civilnih brodova u gradu Sevastopolju, obustavljen je saobraćaj duž bezbjednosnog koridora definisanog Crnomorskom inicijativom“, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je naglasilo da se "Ruska Federacija, kao glavni učesnik sporazuma, ne povlači već suspenduje svoje učešće".

Moskva je ranije saopštila da je kretanje brodova duž bezbjednosnog koridora u Crnom moru neprihvatljivo, jer ga Kijev koristi za vođenje vojnih operacija protiv Rusije.

"Ruska strana je prenijela generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu i Savjetu bezbjednosti UN stav o obustavi saobraćaja duž bezbjednosnog koridora utvrđenog crnomorskom inicijativom nakon napada Ukrajine na ruske brodove u Sevastopolju i računa na pomoć ove međunarodne organizacije u dobijanju garancija od Ukrajine o nekorišćenju humanitarnog koridora i ukrajinskih luka namijenjenih za izvoz poljoprivrednih proizvoda, za izvođenje vojnih operacija protiv Rusije", navodi se u saopštenju.

Тагови:
  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм