ATV u Rusiji

Sve spremno za Paradu pobjede u Moskvi (VIDEO)

  • Извор: АТВ
  • 07.05.2023. 19:21

Sve je spremno za 78. paradu pobjede u Moskvi. Odrađena je generalna proba. Mjesta za greške i propuste nema.

Do ulica kojima je danas prolazila vojna tehnika bilo je teško doći.

Saobraćaj u potpunosti blokiran, prolazak pješaka strogo ograničen. Ipak, mnogi su bili spremni da satima čekaju ne bi li se probili do mjesta sa kojih mogu da vide makar dio onoga što se sprema za 9. maj.

"Sada su teška vremena za nas i Parada pobjede pokazuje šta možemo i kako. Ne treba nas dirati. Moj brat je učesnik specijalne vojne operacije, za njega Parada pobjede ima ogroman značaj", kažu Moskovaljani.

ATV u Moskvi: Generalna proba parade povodom Dana pobjede

ATV u Moskvi: Generalna proba parade povodom Dana pobjede

Da vide vojnu tehniku i vojnike požurili su i najmlađi.

"Zato što Parada pokazuje koliko je naša zemlja velika. Treba da  pamtimo, da se sjećamo. Ponosimo. Moj pradeda je dobio medalju za hrabrost. On je kroz metke nosio municiju artiljercima", poručuju najmlađi.

Kinezi

Proba Parade posebno je zanimljiva onima koji nisu Rusi. Grupa Kineza u Moskvu je došla samo da isprati obilježavanje 9. maja.

"Zato što smo se borili zajedno tokom Drugog svjetskog rata, zajedno sa našim prijateljima, sa Sovjetskim Savezom. Pobijedili smo naciste. Dugo vremena smo prijatelji. Mislim da je dobro što sam danas ovdje zbog uspomene na to", kažu Kinezi.

Parada pobjede će i ove godine da pokaže sa čim raspolaže ruska armija.

Ove godine će centralno mjesto imati vojna tehnika korišćena u specijalnoj vojnoj operaciji. Crvenim trgom će da prođe više od 10.000 vojnika.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: