Švedska: Broj zaraženih raste

  • 17.11.2020. 17:51

Broj potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona u Švedskoj nastavio je da raste, a mnogi državljani te zemlje podržali su strože mjere koje su uvedene radi sprečavanja daljeg širenja epidemije.

U Švedskoj su od petka, 13. novembra, registrovana još 15.084 slučaja zaraze, nešto manje u odnosu na isti period prošle sedmice kada je zabilježeno 15.779 slučajeva.

"Јoš smo u vrlo ozbiljnoj situaciji", izjavio je glavni epidemiolog u Švedskoj Anders Tegnel na konferenciji za novinare.

U Švedskoj je od 13. novembra preminula još 61 osoba zaražena virusom korona, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19 u toj zemlji porastao na 6.225.

Premijer Švedske Stefan Lofven izjavio je juče da se stanovništvo ne pridržava preporuka stručnjaka, kao što je to bio slučaj i u proljeće.

On je saopštio da će sva javna okupljanja biti ograničena na osam osoba, što je značajno smanjenje u odnosu na ranijih 300.

Stanovništvo je na ulicama Stokholma podržalo odluku vlasti.

"Mislim da je bolje uvesti strože mjere i više zabrana", izjavila je An-Brit Nilson, stanovnik Stokholma, koja smatra da treba zatvoriti restorane.

Međutim, restorani, škole i kompanije u Švedskoj i dalje rade u većoj mjeri, kao što je to bio slučaj od početka pandemije.

"Ne vjerujemo u potpuno zatvaranje. Vjerujemo da su preduzete mjere prikladne", istakao je Lofven.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)