Пољска

Свештеник који је организовао оргије осуђен на затворску казну

  • Извор: Телеграф
  • 12.04.2024. 16:00

У Пољској се догодио невиђени скандал када су свештеници организовали забаву са "виагром" и мушком проститутком, али су неке ствари нажалост пошле по злу због чега је морала да интервенише Хитна помоћ. Одмах за њима је на лице мјеста изашла и полиција.

Отац Томас Змарзли из Цркве Блажене Дјевице Марије је осуђен на 18 мјесеци затвора због догађаја у ком се један учесник оргија предозирао таблетама за еректилну дисфункцију познатим као "виагра".

- Догађај је организовало свештенство и био је чисто сексуални. Учесници су узимали таблете за потенцију - рекао је извор локалним новинама Газета Виборцза.

Отац је покушао да негира "геј оргије", међутим, током истраге су утврђене тачне околности догађаја и свештеник је позван да "хитно објасни  ситуацију". Свештеник је проглашен кривим за сексуални деликт, снабдијевање дрогом и непружање помоћи лицу у опасности јер није хтио да отвори врата свог стана да уђе Хитна помоћ.

Хитну помоћ је позвала проститутка која је видјела да се човјек срушио, али јој је онда отац Томас наредио да оде из стана. Када су припадници Хитне помоћи стигли на лице мјеста, проститутку су затекли испред стана.

Долазили у контакт са дјецом: Бањалучка полиција идентификовала возила и возаче

Долазили у контакт са дјецом: Бањалучка полиција идентификовала возила и возаче

Свештеник је одмах разријешен црквених дужности док се ствар не разјасни.

У међувремену је католички недјељник објавио да је прекинуо сарадњу са Томасом Змарзли који је раније био главни уредник његовог локалног издања "Sosnoviec".

Поред затворске казне, оцу Змарзлију је наређено да жртви исплати 15.000 пољских злота (3014,82 фунти) на име одштете и да издвоји још неколико хиљада у фонд који је основан за помоћ жртвама злочина.

(Извор: Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: