"Maraton sa virusom"

SZO: Slijede tri teška mjeseca, ali kraj je na vidiku

  • Извор: Блиц
  • 10.01.2022. 14:30

Specijalni izaslanik Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za kovid-19 David Nabaro rekao je da će epidemija korona virusa stvoriti veoma tešku situaciju u naredna tri mjeseca, "ali možemo da kažemo da je kraj na vidiku".

U intervjuu za Skaj Njuz Nabaro je izrazio bojazan da smo prisiljeni na maraton sa virusom i da ne postoji pravi način da se kaže da smo na kraju, već samo da je kraj na vidiku.

– Još uvijek nismo stigli do te tačke i prije nego što stignemo biće još poteškoća – rekao je Nabaro, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Stručnjak SZO je potvrdio da korona virus nastavlja da se razvija i najavio pojavu novih sojeva i nakon omikrona.

– Biće teško najmanje još tokom naredna tri mjeseca – rekao je Nabaro i podsjetio da se korona virus pojavljuje u amplitudama – dramatično počne da se širi, onda se stiša, pa se onda ponovo širi periodično na svaka tri ili četiri mjeseca.

– Teško je na osnovu prošlog ponašanja virusa predvidjeti njegovo ponašanje u budućnosti. Živeti sa kovidom-19 znači biti u stanju da se pripremite za ove amplitude i da reagujete zaista brzo kada se one dogode. Moramo da poštujemo virus, a to znači da moramo da imamo zaista razrađene planove kako da se suočimo i borimo sa epidemijskim talasima – predočio je Nabaro, prenosi Blic. 


(Foto: Pixabay)


  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм