Sumja Svaminatan

SZO: U naredna 24 časa odluka o eventualnom nastavku testiranja

  • 01.06.2020. 20:34

Svjetska zdravstvena organizacija /SZO/ trebalo bi da u naredna 24 časa ima dovoljno informacija za donošenje odluke da li da se nastavi sa suspendovanim testiranjem hidroksihlorokina u borbi protiv virusa korona, rekla je danas naučnik Sumja Svaminatan.

Njeni komentari objavljeni su sedam dana nakon što je SZO suspendovao veliko istraživanje lijeka za tretman kovid-19 zbog zabrinutosti za povećanu stopu smrtnosti i nepravilan rad srca kod pacijenata.

Zbog poteza SZO, nekoliko evropskih država zabranilo je upotrebu lijeka koji se takođe koristi za liječenje reumatoidnog artritisa i lupusa, a promovisao ga je i američki predsjednik Donald Tramp.

Sanofijeva je krajem sedmice privremeno obustavila vrbovanje novih pacijenata sa kovid-19 za klinička testiranja lijeka i navela da se više neće isporučivati za liječenje virusa korona ukoliko ne budu otklonjene sve bezbjednosne zabrinutosti.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм