Писање америчког часописа

Тајм: Украјински генерали одбијају наредбе Зеленског

  • Извор: Индекс
  • 30.10.2023. 20:24

Амерички часопис Тајм, позивајући се на сараднике блиске предсједнику Володимиру Зеленском, тврди да украјинске власти спремају смјену министра и генерала задужених за противофанзиву. Хладноћа би требала отежати војно напредовање и замрзнути линије, али Зеленски одбија то прихватити, пише Тајм.

"Замрзавање рата за мене значи губитак", тврди украјински челник. Извори из његовог блиског круга за Тиме тврде да се могу очекивати велике промјене у војној стратегији и потреси изазвани смјенама. Најавили су да ће најмање један министар бити отпуштен, заједно с вишим генералом задуженим за контраофанзиву.

"Само желе сједити у рововима и држати линију"

Објаснили су како ће се тако казнити оне који су одговорни за спор напредак Украјине на фронту. "Не идемо напријед", каже један од блиских сарадника Зеленског. Напомиње како су неки команданти на првој линији почели одбијати наређења да крену у напад, чак и у случајевима кад су оне долазиле директно из кабинета предсједника.

"Фронт популар" - Зеленски ће морати да прихвати четири услова

"Они само желе сједити у рововима и држати линију. Али не можемо добити рат тако", поручио је сарадник украјинског предсједника. Тајм је објавио чланак који се бави проблемима с којима се Зеленски суочавао током рата, од ситуације на фронти и потребе за прикупљањем међународне подршке до борбе против корупције.

Пратите нас и путем Вибера