Smrt koja je šokirala svijet

Tajna groba princeze Dajane: Zašto ga niko osim porodice nikad nije vidio

  • Извор: Агенције
  • 31.08.2023. 17:49

Na današnju dan 1997. godine u Parizu je poginula princeza Dajana. Njena smrt bila je šok za čitav svijet jer je princeza u to doba bila najslavnija i najfotografisanija žena na svijetu.

Kobna noć

Te kobne noći Dajana je sa svojim partnerom Dodijem al-Fajedom, vozačem i tjelohraniteljem iz hotela “Ritz” u Parizu automobilom krenula u Dodijev stan a samo nekoliko stotina metara prije odredišta, u tunelu Pont de l'Alma, vozač je izgubio kontrolu nad automobilom.

Princeza je proglašena mrtvom u ranim jutarnjim satima, a informacije je uskoro potvrdila britanska vlada te je vijest o tragičnoj pogibiji u to rano nedjeljno jutro obišla čitav svijet.

Izabran novi vođa “Vagnera”

Izabran novi vođa “Vagnera”

Tijelo princeze prebačeno je u Veliku Britaniju, a po kovčeg s njezinim tijelom otišao je njezin bivši suprug, princ Čarls.

Ogroman interes

Iako je ceremonija bila javna, obred ukopa princeze bio je rezervisan samo za najuže članove porodice. U strahu od velikog interesa za Dajanin grob, njen brat Čarls Spenser odlučio je da će pokopati sestru na svom imanju Altorp, odnosno na ostrvu na jezeru imanja.

Najuža porodica princeze i sveštenik su prisustvovali polaganju njenog sanduka u grob.

Grob princeze Dajane je na ostrvu na jezeru imanja, a do njega je nemoguće doći bez dozvole Čarlsa Spensera.

Stoga grob princeze Dajane, uprkos ogromnom interesu javnosti, niko osim njene porodice nikada nije ni vidio ni posjetio.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина