Južna Karolina

Tijelo djevojčice pronađeno 13 godina nakon nestanka

  • Извор: Телеграф
  • 17.05.2022. 20:09

Tijelo Britani Dreksel (17) iz Južne Karoline koja je nestala prije 13 godina pronađeno je prošle nedjelje.

Osuđivani seksualni prestupnik osumnjičen je da je tinejdžerku oteo, silovao, a zatim i ubio.

Britani je nestala 2009. godine dok je bila na odmoru u Južnoj Karolini, a njeno tijelo pronađeno je udaljeno na sat vremena vožnje od mjesta u kom je nestala.

Rejmond Rudi (62) koji je ranije osuđivan zbog seksualnih prestupa, uhapšen je i protiv njega je podignuta optužnica za otmicu, silovanje i ubistvo.

Britanina majka rekla je da je sve ovo za nju velika noćna mora.

"Oplakujem svoju prelijepu kćerku, isto kao i prije 13 godina. Pronalazak njenog tijela otvara novo poglavlje. Traženje Britani se sada pretvara u traženje pravde za moju kćerku", rekla je ona.

Tinejdžerka je posljednji put viđena u aprilu 2009. godine kako šeta oko hotela u Mirtl Biču dok je bila na odmoru sa svojim prijateljima, piše Sky news.

Njen dečko podigao je uzbunu i prijavio je njen nestanak kada je prestala da mu odgovara na poruke. Sumnja se da ju je Rejmond oteo, silovao i ubio i sutradan njeno tijelo zakopao u šumi koja je udaljena oko 60 kilometara od mjesta u kom je nestala.

On je uhapšen i nalazi se u pritvoru u Džordžtaunu bez mogućnosti da izaze uz pomoć kaucije.

Britanino tijelo je identifikovano putem DNK i zubnog kartona.

Šerif Viver je izrazio saučešće porodici, rekavši da svi saosjećaju sa njihovim bolom i tragedijom.

"Niko ne zaslužuje da prolazi kroz ovo. Naša srca su uz vas. Naša jedina nada je da će ovo otkriće omogućiti vašoj porodici", rekao je Viver.

Тагови: