Кира Јармиш изјавила

Тијело Наваљног неће бити предато породици док се не заврши истрага смрти

  • Извор: Агенције
  • 17.02.2024. 15:52

Портпаролка Алексеја Наваљног Кира Јармиш изјавила је данас да су руски званичници рекли да ће тијело опозиционог лидера бити предато породици након што се окончају истраге о узроку смрти.

Јармиш је раније данас рекла да је адвокат Наваљног обавијештен да узрок смрти руског опозиционог лидера још није утврђен.

Она је написала на платформи Икс да је спроведено друго испитивање тијела Наваљног и да ће резултати, како је истакла, "наводно" бити доступни сљедеће седмице.

Међутим, савезник Наваљног Иван Жданов, написао је на платформи Икс да је мајци Алексеја Наваљног и адвокату у затворској колонији речено данас да је руски опозиционар умро од "синдрома изненадне смрти".

Гдје се налази тијело Наваљног тренутно није јасно, објавио је Ројтерс.

Јармиш је рекла да тијело Наваљног није у мртвачници у Салехарду, граду у близини затворске колоније у којој је Наваљни умро у петак.

Навела је да су мајка Наваљног и адвокат дошли до мртвачнице, али да је она била затворена, упркос увјеравањима из затворске колоније да је отворена и да се тамо налази тијело опозиционог лидера.

- Алексеј Наваљни је убијен. Преминуо је 16. фебруара у 14.17 сати по локалном времену, као што се наводи у званичном обавјештењу које је дато Алексејевој мајци - навела је Јармиш.

Мајка опозиционара Људмила Наваљни посјетила је затвор гдје је њен син служио 30-годишњу казну затвора, 1.900 километара сјевероисточно од Москве.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм