Француска

Тинејџери претукли д‌јевојчицу (14) испред школе

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 05.04.2024. 09:27

Француске власти покренуле су хитну истрагу након што је троје тинејџера претукло 14-годишњу д‌јевојчицу испред школе коју похађа на југу Француске, због чега је она тешко повријеђена те је завршила у коми.

Полиција је због покушаја убиства ухапсила троје малољетника, међу којима је и д‌јевојчица из исте школе као и жртва. Д‌јевојчица (14) признала је да је претукла жртву. Остало двоје ухапшених малољетника има 14 и 15 година.

Тужиоци су касније саопштили да се 14-годишња Самара пробудила из коме, али да је након напада, који се у уторак поподне догодио испред колеџа Артур Римбау у округу Ла Мосон-Ла Паилад, задобила тешке повреде.

Хасиба, мајка жртве, изјавила је да је ученица из школе малтретирала њену кћер двије и по године јер се облачила и понашала превише слободно за ислам.

"Заправо не разумијем разлоге зашто је то дијете стално нападало Самару, али постоји неки разлог. Мислим да је то због тога што је Самара мало слободнија од неких ученика", рекла је мајка, преноси "The Гуардиан".

Никол Белубе, министарка образовања, наредила је истрагу, а инспектори из њеног министарства имаће временски рок од осам радних дана да извијесте о околностима напада. "Ова ће мисија имати за циљ утврдити стварне чињенице и одговорности", рекла је за "БФМТВ", додајући да Самари дугују "истину".

Француски предсједник Емануел Макрон је изразио је солидарност с нападнутом д‌јевојком, али је позвао на опрез при доношењу закључака о околностима напада. "У овој фази истраге бих био опрезан. Желим да се у миру утврди пуна истина и да се тада донесу закључци", рекао је Макрон, а преноси "Јутарњи".

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм