Чикаго

Тинејџери украли аутомобиле вриједне пола милиона долара

  • Извор: Б92
  • 25.02.2024. 14:17

Група тинејџера за које се вјерује да су из области Чикага провалила је у продавницу луксузних аутомобила у Висконсину и украла девет возила вриједних више од пола милиона долара, саопштила је полиција.

Пљачка у продавници представништва Јагуара и Ланд Ровера у Ваукеши је ухваћена на снимку надзорне камере на којем се види девет маскираних осумњичених који улазе у продавницу гдје је сваки украо по једно возило, након чега су се запутили у град око 30,5 километара западно од Милвокија.

Капетан полиције града Вокеша Ден Боман рекао је да су осумњичени провалили у салон око 6 сати ујутро по локалном времену, пронашли кључеве аутомобила, а затим активирали привезке за кључеве како би пронашли возила, преноси АП.

Један осумњичени, 17-годишњи дјечак из Чикага, ухапшен је у јужном Висконсину након што се украдено возило слупало дуж аутопута током полицијске потјере. Он се налази у затвору округа Вокеша, а кауција је постављена на 50.000 долара.

Малољетник се суочава са оптужбама за провалу, крађу и кривично оштећење имовине, рекао је Боман. Полиција је саопштила да се вјерује да су осумњичени чланови "организоване криминалне групе, тинејџера из области Чикага".

Боман је данас додао да су сви или већина осумњичених тинејџера познати припадницима полицијских снага у јужном Висконсину и сјеверном Илиноису, а полиција у том региону трага за још осморицом осумњичених.

Шест од девет украдених возила је пронађено, четири у Чикагу, једно у предграђу Чикага и једно у Висконсину након несреће на ауто-путу која је довела до хапшења 17-годишњака.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)