Бивши амерички предсједник

Трамп: Ако не будем изабран, доћи ће до "крвопролића" у...

  • 17.03.2024. 11:34

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп упозорио је да ће доћи до "крвопролића" у америчкој аутомобилској индустрији, али и у цијелој земљи, ако не постане поново предсједник САД.

Бивши предсједник се са митинга у Охају обратио кинеском лидеру Си Ђинпингу, рекавши: "Ти и ја смо пријатељи, али… те велике фабрике за производњу аутомобила које сада градите у Мексику… у којима нећете запослити Американце а одакле ћете нама продавати аутомобиле - не може."

Говорећи о својим плановима да заштити америчке произвођаче аутомобила од кинеске конкуренције, Трамп је најавио "царину од 100 одсто на сваки аутомобил који пређе границу, а ви нећете моћи да продате те аутомобиле ако будем изабран".

Републикански кандидат за предстојеће предсједничке изборе је позвао Американце да гласају за њега на јесен, рекавши: "Ако не будем изабран, доћи ће до крвопролића за цијелу (аутомобилску индустрију) – а то ће бити најмање од свега. То ће бити крвопролиће за земљу."

Он је касније током говора упозорио да, ако не побиједи на изборима, није сигуран да ће "икада поново бити избора у овој земљи".

Трампов говор је највећим дијелом био импровизован, пошто се бивши предсједник САД пожалио да не може да чита ријечи са телепромптера.

Тим актуелног предсједника САД Џозефа Бајдена протумачио је Трампово помињање "крвопролића" као пријетњу "политичким насиљем".

"Он жели још један 6. јануар, али ће од америчког народа добити још један изборни пораз овог новембра, јер народ наставља да одбацује његов екстремизам, његову наклоност према насиљу и жеђ за осветом", рекао је портпарол Бајденове кампање Џејмс Сингер у саопштењу.

Портпаролка Трампове кампање Каролин Ливит одговорила је на оптужбе у изјави за Си-Ен-ЕН, рекавши да се "покварени Џо Бајден и његова кампања упуштају у варљиво извлачење из контекста".

Ливит је појаснила да је бивши предсједник говорио искључиво о производњи аутомобила у земљи. "Бајденова политика ће створити економско крвопролиће за аутомобилску индустрију и њене раднике", рекла је она.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.