Истог дана

Трамп и Бајден посјетили границу САД и Мексика: Прилив миграната једно од најважнијих питања

  • Извор: Агенције
  • 01.03.2024. 07:12

Амерички предсједник Џозеф Бајден и бивши предсједник Доналд Трамп посјетили су истога дана границу САД и Мексика, у вријеме када је велики прилив миграната постао једно од најважнијих питања за гласаче.

Бајден је посјетио погранични град Браунсвил у Тексасу, у намјери да подсјети бираче да су републиканци у Конгресу одбацили двостраначки предлог о јачању имиграционих мера, након што им је Трамп рекао да не изгласају закон како Бајден не би остварио политичку побједу, преноси Глас Америке.

Браунсвил је регион гдје се број илегалних улазака у САД знатно смањио протеклих година.

Предсједник је у Браунсвилу позвао Трампа да му се придружи у проналажењу рјешења за проблеме имиграције у САД, преноси Глас Америке.

Усагласите се умјесто што члановима Конгреса говорите да блокирају овај предлог. Придружите ми се или ћу се ја придружити вама указујући Конгресу да усвоји овај двостраначки приједлог закона о безбиједности граница. Можемо то да урадимо заједно, рекао је Бајден.

Он је позвао чланове Конгреса да поново размотре ставове о двостраначком приједлогу за рјешавање кризе на граници, пошто је блокиран у Сенату, у великој мјери и због противљења Доналда Трампа.

Сенат треба да прeиспита свој став, а чланови који му се противе политизацију треба да оставе по страни. Њихова одлука треба да буде донијета на основу процењене добробити, а не да ли ће користити једној или другој странци. Договор је био готово постигнут, а онда га је скрајнуло странчарење. Компромис је користан корак у рјешавању проблема имиграције, поручио је Бајден.

Потребно је да дјелујемо, истакао је амерички предсједник, алудирајући на Конгрес.

Бивши предсједник Трамп обишао је Игл Пес, једно од најпрометнијих подручја за илегални прелазак из Мексика у Америку, а као опасност је означио долазак миграната у САД.

Трамп, оштар критичар граничне политике америчке администрације, у говору у парку Шелби настојао је да повеже пораст стопе криминала у Америци са порастом прилива илегалне имиграције.

„То су људи који у наšу земљу долазе из затвора, менталних установа. Они су терористи и то је ужасно“, рекао је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм