Бивши предсједник САД

Трамп изјавио да због оптужница против њега има већу подршку Афроамериканаца

  • Извор: Танјуг
  • 24.02.2024. 20:52

Бивши предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да због четири кривичне оптужнице које су подигнуте против њега има већу подршку међу Афроамериканцима ''јер га виде као жртву дискриминације'', упоређујући оно што му се дешава са историјским наслијеђем предрасуда о Афроамериканцима у америчком правном систему.

 Оптужен сам ни за шта – рекао је Трамп на скупу афроамеричких конзервативаца у Јужној Каролини, пренио је АП.

"И много људи је рекло да ме зато Афроамериканци воле, јер су тешко повријеђени и дискриминисани и заправо су вид‌јели да сам и ја дискриминисан. То је прилично невјероватно, али можда, можда, има нечега у томе, истакао је Трамп.

Раније ове нед‌јеље, Трамп се упоредио са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, који је умро у затвору.

Изнио оптужбе против Бајдена

Он је своју трећу кампању за Бијелу кућу усредсредио на притужбе против Бајдена и оно што назива “дубоком државом” која се “окомила” на њега.

Трампов изборни штаб предвиђа да ће он у новембру на изборима проћи боље код афроамеричких гласача него прије четири године, наводећи да он има предност по питањима попут економије и рекордног броја људи који прелазе америчку границу са Мексиком, који често завршавају у градовима са великом афроамеричком популацијом.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм