Priprema za razgovor za Kimom

Tramp ne ostaje do kraja samita G7 u Kvebeku

  • 08.06.2018. 12:08

Predsjednik SAD Donald Tramp neće ostati do kraja samita G7 u Kvebeku ovog vikenda, saopšteno je iz Bijele kuće poslije razmjene oštrih poruka sa liderima Francuske i Kanade.

Tramp će napustiti samit svjetskih lidera u 10.30 časova u subotu, 9. juna, i otputovati u Singapur da bi se pripremio za razgovore sa sjevernokorejskim liderom Kim DŽong Unom 12. juna. 

Očekuje se da će Tramp naići na hladan doček na sastanku G7, koji počinje danas, nakon što je nedavno uveo carine saveznicima poput Kanade, Meksika i EU, prenijela je agencija DPA. 

Francuski predsjednik Emanuel Makron i kanadski premijer DŽastin Trudo kritikovali su naizmjenično Trampa prethodnih dana, uz napomenu da ostalih šest industrijskih sila iz G7 mogu da sarađuju zaobilazeći predsjednika SAD. 

Tramp je odgovorio Trudou da svojim ponašanjem narušava odnose koje su SAD i Kanada razvijali godinama i ukazao da Kanađani naplaćuju takse od 300 odsto na američke mliječne proizvode i time nanose štetu američkim farmerima i poljoprivredi.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)