Бивши предсједник

Трамп очекује да ће на донаторској вечери прикупити 43 милиона долара

  • Извор: Танјуг
  • 06.04.2024. 22:04

Очекује се да ће данас бити прикупљено за кампању бившег предсједника САД Доналда Трампа више од 40 милиона долара, на највећој донаторској акцији прикупљања средстава до сада, јавља АП.

Очекује се да ће догађај у Палм Бичу на Флориди, гдје живи милијардер и инвеститор Џон Полсон, донијети 43 милиона долара за трећу трку бившег предсједника у Бијелој кући, рекао је он.

На догађају се очекује присуство око 100 гостију, међу којима неколико милијардера, тако да би износ средстава требало да буде већи него што је недавно прикупио актуелни предсједник Џозеф Бајден - 26 милиона долара на скупу са бившим предсједницима Билом Клинтоном и Бараком Обама.

- Одговор на наше напоре у прикупљању средстава био је огроман и до сада смо прикупили преко 43 милиона долара - рекао је Полсон.

Према његовим ријечима, постоји огромна подршка широког спектра донатора.

Догађај, назван "Инаугурална вечера лидера", шаље сигнал о поновном оживљавању прикупљања средстава за Трампа и Републиканску странку, која се бори да сустигне Бајдена и демократе.

Трамп и Републиканска странка објавили су раније ове недјеље да су прикупили више од 65,6 милиона долара у марту и завршили мјесец са 93,1 милионом долара.

Бајден и демократе објавили су данас да су прошлог мјесеца прикупили више од 90 милиона долара и да су имали на располагању више од 192 милиона долара.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: