Бивши амерички предсједник

Трамп поднио захтјев за директан телевизијски пренос његовог суђења

  • Извор: Агенције
  • 11.11.2023. 18:48

Бивши амерички предсједник Доналд Трамп поднио је данас захтјев за директан телевизијски пренос његовог суђења пред федералним судом у Вашингтону због оптужби да је покушао да поништи резултате предсједничких избора 2020. године.

"Овај поступак би требало у потпуности да се преноси на телевизији како би америчка јавност из прве руке вид‌јела да овај случај није ништа друго до измишљена уставна шарада", наводи се у поднеску Трампових адвоката, преноси Ројтерс.

Додаје се да тужиоци желе да се суђење одржи "у мраку", што је, како се наводи, политички мотивисан напор администрације председника Џозефа Бајдена да поткопа његову кандидатуру за реизбор сљедеће године.

"Свака особа у Америци, па и шире, треба да има прилику да из прве руке проучи овај случај и гледа како, уколико буде дошло до суђење, предсједник Трамп себе ослобађа од ове неосноване и политички мотивисане оптужбе", навели су Трампови адвокати и додали да специјални тужилац Џек Смит крши уставом загарантована права бившег предсједника САД. Претходно су амерички медији саопштили да би јавност у САД морала да има могућност да гледа на који начин се одвија "историјски случај" против бившег председника земље. Америчко министарство правде се, са друге стране, противи телевизијском преносу суђења и наводи да правила федералног суда забрањују преношење судског поступка.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.