Бивши предсједник САД

Трамп: Помагао сам Маску док сам био предсједник

  • Извор: Агенције
  • 12.03.2024. 07:00

Бивши предсједник САД Доналд Трамп изјавио је да је помогао америчком милијардеру Илону Маску на различите начине док је био у Бијелој кући и потврдио да се прошле недјеље састао са њим и неколико богатих републиканских донатора док је тражио новац за своју кампању.

Трамп је рекао да не зна да ли ће добити помоћ од Маска.

- Види, био сам пријатељ са њим током година. Помагао сам му док сам био предсједник. Свидио ми се - рекао је Трамп у интервјуу за  ЦНБЦ, не наводећи на коју помоћ је мислио.

Он је напоменуо да се са Маском не слаже једино по питању електричних аутомобила, напомињући да се противи савезној регулативи осмишљеној да повећа производњу електричних возила.

Амерички ТВ канал подсјећа да је извршни директор „Тесле“ и „СпејсИкса“ годинама добијао државну помоћ за своје компаније, укључујући регулаторне кредите за „Теслу“, пореске кредите за Теслине купце и уговоре о ракетним услугама за „СпејсИкса“.

Јокић са 35 поена предводио Денвер до тријумфа над Торонтом

Јокић са 35 поена предводио Денвер до тријумфа над Торонтом

Трамп и његови савезници желе да Маск говори на републиканској конвенцији у јулу.

Маск није рекао ког кандидата ће подржати за предсједника. Он је прошле године за ЦНБЦ рекао да је гласао за предсједника Џоа Бајдена 2020, иако је такође рекао биографу Волтеру Ајзаксону да уопште није гласао на општим изборима те године.

Маск је прошле године рекао да неће гласати за Бајдена против Трампа 2024. године, и изнио је низ увреда на рачун актуелног предсједника.

Након  вијести о његовом састанку са Трампом, Маск је на платформи Икс објавио да неће донирати новац ниједном предсједничком кандидату.

Исход предсједничке трке могао би да има велики утицај на Масково пословање.

Маск је укључен у најмање 11 регулаторних или правних сукоба са Бајденовом администрацијом или независним савезним агенцијама, а регулаторни стручњаци кажу да би други Трампов мандат могао да значи да се те борбе рјешавају на начине који су повољнији за Маска.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.