Бивши предсједник

Трамп упозорава: Чувајте се, ФБИ шаље прикривене шпијуне на вас

  • Извор: Б92
  • 22.12.2023. 22:56

Доналд Трамп је упозорио Американце на "тајне шпијуне" за које каже да их ФБИ шаље да прогоне хришћане.

Бивши предсједник је у четвртак увече на свој "Truth Social" налог поставио видео са натписом "Заустављање прогона хришћана!".

У његовој објави на друштвеној мрежи се наводи да су ФБИ и Министарство правде (ДОЈ) усвојили антихришћанску мјеру и да шаљу агенте у цркве као дио те наводне "завјере".

"Под поквареним Џоом Бајденом, хришћани и вјерни Американци су прогањани што је нешто што ова нација никада раније није видјела", рекао је Трамп у видео снимку.

"Католици су посебно на мети, а евангелисти су сигурно и на листи посматрања. Током протекле три године, Бајденова администрација је послала СВАТ тимове да ухапсе активисте који подржавају живот. ФБИ је ухваћен у профилисању побожних католика као могућих домаћих терориста и планирају слање тајних шпијуна у католичке цркве, баш као у стара времена Совјетског Савеза," тврди Трамп.

Трампови коментари се односе на документ ФБИ-а који је процурио раније ове године који показује да је канцеларија Бироа у Ричмонду у Вирџинији упозорила агенте на екстремистичку пријетњу коју представљају "радикално-традиционалистички католици" (РТЦ), за које је биро рекао да су мала мањина унутар католичке цркве.

Меморандум, у којем се наводи да је ФБИ открио "све вијеће преклапање" између националистичког покрета и РТЦ-а, изазвао је бијес међу републиканцима који су оптужили савезну владу за вјерски прогон.

Биро је уклонио меморандум из свог система убрзо након што је у фебруару објављено да постоји документ, рекавши да не испуњава "строже стандарде ФБИ".

"Католици, не можете гласати за демократе. Не смете ни да помислите да гласате за Бајдена. Оно што вам раде је шокантно," поручио је Трамп.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?