Бивши шеф Бијеле куће

Трамп: Због Бајдена, други нас третирају као дјецу

  • Извор: СРНА
  • 07.11.2023. 02:00

Због неуспјешне политике администрације Џозефа Бајдена, многе земље разговарају са САД као са малом дјецом - сматра Доналд Трамп, бивши шеф Бијеле куће и претендент за нови мандат.

"За три године не памтим ниједну добру акцију Бајденове администрације. Бајден је изашао и јавно рекао: `Немамо муницију`. Прво, уопште није требало да се нађемо у таквој ситуацији. Али, чак и да је заиста тако - зар се о томе јавно говори?

Предсједник Кине Си Ђинпинг, /Русије/ Владимир Путин и сви остали не могу да вјерују шта се десило овој земљи. Кина разговара са нама као са дјецом, што, у суштини и јесмо по нашем менталном стању, ако погледате наше лидере" - наводи Трамп.

Он је пред својим симпатизерима на Флориди нагласио да су лидери Русије и Кине, док је он био на власти, поштовали САД, преносе агенције.

"Никада нису са нама разговарали на начин на који су разговарали са Бајденом и његовим тимом", истиче Трамп.

Он је данашње САД назвао корумпираном земљом са корумпираним медијима.

Посебно је критиковао Бајдена и његову фиксацију на спољну политику умјесто да решава проблеме унутар земље.

"`Поспани Џо `у први план ставља Кину, Русију, Венецуелу, Украјину, илегалне имигранте, луде активисте за заштиту животне средине... Све ставља изнад наше земље, а Америка му је на посљедњем месту: наши радници, индустрија, ваше породице", наглашава Трамп.

Он наводи да Бајден и његова администрација, умјесто да брину о безбедности САД, покрећу правне поступке против њега.

"Све чиме се баве Министарство правде и ФБИ /унутрашња безбједност/ су - ја и моја породица. Чине то јер сам у трци за мјесто предсједника САД далеко испред Бајдена", закључује Трамп.

Медији у САД објаљују да Трамп, према посљедњим анкетама, има убједљиву предност у "свинг државама", које и одређују побједника избора. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска