Kuda ide ovaj svijet

Transrodnim ženama u Italiji zabranili učešće na izboru za mis - prijavili se trans muškarci!

  • 30.07.2023. 11:18

Nakon što je takmičenje Izbor za mis Italije zabranilo učešće transrodnim ženama (biološkim muškarcima koji se identifikuju kao žene), na izbor za najljepšu Italijanku u znak protesta prijavilo se više od 100 transrodnih muškaraca (bioloških žena koje se identifikuju kao muškarci).

Ranije ovog mjeseca je titulu Mis Holandije ponijela transrodna manekenka Riki Valeri Kol, što je potom navelo zvaničnog organizatora takmičenja za Mis Italije, Patriciju Miriljani da eksplicitno navede da transrodnim ženama neće biti dozvoljeno da se takmiče na takmičenju te zemlje.

"U posljednje vrijeme takmičenja za mis pokušavaju da se pojave u medijima koristeći taktike koje se meni čine pomalo apsurdnim", rekla je Miriljani.

Vlaško slavlje: Na krštenje unuka potrošio milion evra, pjevala i Lepa Brena

Vlaško slavlje: Na krštenje unuka potrošio milion evra, pjevala i Lepa Brena

Kao odgovor, trans aktivista iz Barija Federiko Barbarosa koji je rođen kao žena, a identifikuje se kao muškarac, poručio je za "En-Bi-Si-njuz" da ga je situacija "nekako zabavljala", te da je pomislio da je njemu na rođenju dodijeljen ženski pol, ali da "izgleda kao dječak pa bi ga smatrali dječakom".

Barbarosa se zatim prijavila na izbor koristeći žensko ime koje joj je dodijeljeno na rođenju. Nakon njegovog poteza isto je učinilo i, kako navodi, oko 100 trans muškaraca.

Transrodna plivačica se skinula u ženskoj svlačionici, ostale djevojke šokirane

Transrodna plivačica se skinula u ženskoj svlačionici, ostale djevojke šokirane

Aktivista navodi da uživa u činjenici da organizatori Izbora za mis Italije "zaista moraju da pregledaju svaku prijavu", nadajući se da će ih protest "možda navesti da sljedeći put bolje razmisle".

"Volim da mislim da sam mali dio napretka Italije u tom smislu", kaže Barbarosa.

Пратите нас и путем Вибера