Švajcarska straža

Tri pripadnika napustila Papinu stražu zbog obaveznog vakcinisanja

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 04.10.2021. 07:48

U maju su položili zakletvu da će biti poslušni Papi i po cijenu vlastitog života, u oktobru su odlučili da ne daju, ne život i glavu, nego ni ubod u mišić u nadlaktici, makar i Papa to naredio, prenio je "Jutarnji list".

Naime, poglavar Katoličke crkve papa Franja je odredio da na teritoriji Države Vatikanskoga Grada ne smije stupiti niko ko nema valjanu potvrdu o zaštićenosti od kovida 19: takozvani zeleni pasoš, kojim dokazuju da su se ili vakcinisali, ili preležali zarazu, ili svakih 48 sati izvadili negativan bris. Budući da švajcarski gardisti svakodnevno dolaze u blizak kontakt s Papom i njegovim gostima, Sveta Stolica je zaključila da nema prostora za rizik, te da svi pripadnici kohorte, kako se jedinica službeno označava, moraju biti vakcinisani. Odluku o tome potpisao je Papin kardinal Pietro Parolin i ona je u petak stupila na snagu.

Među Papinim Švajcarcima ostali su šestorica nevakcinisanih. Trojica su popustili i pristali da se vakcinišu, druga trojica su radije napustili službu i vatikansku teritoriju.

Ne bi se o tome znalo, da nije juče objavio švajcarski dnevnik Tribune de Genève. Upitan o tome u Rimu, predstavnik za javnost Papinske švajcarske straže Urs Breitenmoser je objasnio da su trojica antivaksera slobodno napustila Gardu, dok su ostala trojica, koji su se predomislili, suspendovani dok ne obave sav ciklus vakcinisanja protiv kovida 19. Breitenmoser objašnjava da se odluka o obaveznom vakcinisanju podudara s pravilima "svih armija na svijetu".

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.