Naoružani čuvari ne dopuštaju im da napuste područje

Turisti zarobljeni na aerodromu u Kini, uveden lokdaun

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 06.10.2022.21:14

Čuvari u zaštitnim odijelima sa puškama u rukama snimljeni su na aerodromu u Kini u trenutku uvođenja lokdauna, dok su bijesni turisti vikali na njih.

Aerodrom u kineskoj provinciji Junan stavljen je u lokdaun u srijedu ujutru, a putnicima je zabranjeno da napuste to područje.

Na snimcima na društvenim mrežama vide se čuvari u zaštitnim odijelima i sa puškama u rukama, kako guraju nazad masu ljudi koja je prisiljena da ostanu na aerodromu.

Bijesni putnici su vikali na čuvare nakon što su bili primorani da ostanu unutar terminala.

Iznenadni lokdaun zbog 61 novog slučaja korona virusa uveden je u tom području, rekle su lokalne vlasti, prenosi Independent.

Ovaj potez je bio očigledan pokušaj da se zaustavi širenje virusa dok tenzije rastu uoči partijskog kongresa kasnije ovog meseca. Očekuje se da će predsednik Si Đinping na predstojećem samitu obezbijediti treći mandat na vlasti.

Đinping, kako se izvještava, čvrsto drži pod kontrolom slučajeve kovida dok se približavaju značajni oktobarski izbori u Kini.

Kina se drži stroge "nulte kovid" strategije, u okviru koje su čitali gradovi bili u lokdaunu mjesecima u pokušajima da se istrebe infekcije.

Do lokdauna na aerodromu došlo je nakon što je Kina prijavila 273 nova kovis slučaja u srijedu ujutru, prenosi Daily mail.

Virus je prijavljen u 27 provincija, uključujući Junan.

- Potrošio sam više od 1.000 evra za dvočasovnu turu po aerodromu. Ostao sam bze riječi - napisao je na društvenoj mreži jedan od putnika nakon što je njegov let prizemljen.

Mnoga područja širom zemlje pojačavaju mjere predostrožnosti protiv virusa zbog nedavne epidemije, prenio je The Telegraph.

Prema Telegraphu, turisti u zemlji su se takođe oglasili na društvenim mrežama da se žale na iznenadno zatvaranje, a neki su platili stotine za posjetu regionu.

Istog dana stanovnicima teritorije Sinđan zabranjeno je da napuštaju područje zbog porasta slučajeva.

Tagovi: