Kомисија за спољне послове

Турски парламент наставља разговоре о одобрењу чланства Шведске у НАТО

  • Извор: Агенције
  • 16.11.2023. 18:21

Kомисија за спољне послове турског парламента одлучила је данас да настави разговоре о нацрту закона којим би се одобрила кандидатура Шведске за чланство у НАТО након вишесатне дебате.

Предсједник Kомисије Фуат Октај рекао је да би комисија могла да предложи да се приједлог закона врати на дневни ред сљедеће седмице, али није јасно изнио временски рок, пренио је Ројтерс.

Даљи разговори о приједлогу закона биће вођени јер актуелна дискусија још није оконачна, навела је агенција. Ова одлука је додатно одложила процес који је у току већ годину и по дана.

Шведска је у мају прошле године поднијела захтев за чланство у НАТО, а њен захтјев још нису ратификовали парламенти Турске и Мађарске.

Послије вишемјесечног притиска, Ердоган је рекао након самита НАТО у Виљнусу у јулу да ће просљедити ратификацију кандидатуре Шведске за НАТО парламенту у октобру када се поново састаје послије летње паузе.

Турска је од Шведске тражила да Анкари изручи осумњичене за тероризам, а односи двије земље су погоршани и због честих спаљивања Kурана у Стокхолму.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.