Migracije tresu Evropu

Tusk: Primjena sporazuma članica EU biće teška

  • 29.06.2018. 15:40

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk rekao je danas da će primjena sporazuma 28 članica Unije o migracijama biti problematična.

"Kada je riječ o dogovoru o migracijama, suviše je rano da se govori o uspjehu", rekao je Tusk na konferenciji za novinare u Briselu poslije dvodnevnih razgovora. 

On je dodao da je dogovor postignut na nivou Evropskog savjeta, ali da je to lakši dio posla u poređenju sa onim što će se dešavati na terenu kada počne primjena sporazuma. 

Lideri EU postigli su dogovor o mogućem uspostavljanju obezbjeđenih centara u državama EU radi obrade zahtjeva za dobijanje azila. 

Ovi kontrolisani centri bili bi uspostavljeni na dobrovoljnoj osnovi, a migranti čiji zahtjevi budu odbijeni automatski će biti vraćeni. 

Lica koja dobiju izbjeglički status mogu biti naseljena u državama EU koje pristanu da ih prime.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.