Indija

Tuže sina sudu jer unuka još nisu dobili

  • Извор: Агенције
  • 13.05.2022. 22:09

Jedan indijski par tuži svog sina sudu zahtjevajući da on i njegova žena ili rode unuče u roku od godinu dana ili da im sin plati odštetu od skoro 650.000 dolara.

Sanjeev (61) i Sadhana Prasad (57) kažu da su iscrpili svoju ušteđevinu podizanjem i školovanjem sina pilota i plaćanjem raskošnog vjenčanja. Sada žele "naplatu" svega toga.

“Moj sin je u braku šest godina, ali još uvijek ne planiraju bebu“, rekao je par u svojoj tužbi podnijetoj sudu u Haridvaru prošle nedjelje.

Kompenzacija koju traže - 50 miliona rupija (ili oko 646.000 dolara) - uključuje troškove svadbenog prijema u hotelu sa pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i plaćanje medenog meseca para u inostranstvu.

“Morali smo da uzmemo i kredit za izgradnju naše kuće i sada prolazimo kroz mnoge finansijske poteškoće. I psihički smo prilično iscrpljeni jer živimo sad sami", rekao je par u svojoj peticiji.

Advokat para, Arvind Kumar, rekao je da će peticiju uzeti na saslušanje pred sudom u Sjevernoj Indiji 17. maja ove godine.

Indija ima snažan zajednički porodični sistem sa mnogim generacijama - uključujući bake i deke, nećake, tetke i ujake – koji često žive u istom domaćinstvu.

Međutim, posljednjih godina trend se promijenio, tako da mladi parovi radije odlaze od roditelja ili braće i sestara, a žene kao što je u ovom slučaju odlučuju da rade umjesto da se fokusiraju na rađanje djece i ostanak kod kuće kao domaćice, prenosi Zanimljivost dana.

Тагови: