Ministarstvo zdravlja

U Holandiju iz Afrike u dva aviona stigla 61 zaražena osoba

  • Извор: СРНА
  • 27.11.2021. 09:51

U dva aviona koja su stigla u Amsterdam iz Južnoafričke Republike na kovid je pozitivna 61 osoba, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Iz Ministarstva su naveli da će danas biti izvedeni dodatni testovi kako bi se utvrdilo da li postoji infekcija nedavno otkrivenom varijantom omikron.

Oko 600 putnika stiglo je na amsterdamski aerodrom "Šiphol" na dva leta kompanije KLM, a zatim su se suočili sa satima kašnjenja i testiranja zbog zabrinutosti zbog nove varijante virusa.

Holandsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je rano danas da je 61 test bio pozitivan.

"Putnici sa pozitivnim rezultatom testa biće smješteni u izolaciju u hotelu u blizini aerodroma", saopštile su zdravstvene vlasti.

Kako su naveli, rezultati koji su pozitivni na kovid biće istraženi što je moguće prije kako bi se utvrdilo da li se radi o novom soju omikron.

Holandska Vlada zabranila je juče vazdušni saobraćaj iz južne Afrike. Ministar zdravlja Hugo de Jonge utvrdio je da će putnici koji su već na putu za Holandiju morati da prođu testiranje i karantin po dolasku.

Putnici na dva leta, iz Kejptauna i Johanesburga, rekli su da su satima čekali na pisti.

Vlada Holandije juče je najavila noćno zatvaranje barova, restorana i većine prodavnica dok pokušava da obuzda rekordni talas slučajeva kovida koji preplavljuje njen zdravstveni sistem.  


  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.