Amerika

U raciji pronađeni narkotici, oružje i aligator, traga se za tigorm

  • Извор: Агенције
  • 12.09.2022. 17:27

Aligator, droga, oružje i novac zaplijenjeni su tokom racije u dvije kuće u Albakerkiju prošlog mjeseca, ali službenici za divlje životinje Novog Meksika rekli su u subotu da još uvijek traže mladog tigra za kojeg vjeruju da se ilegalno drži kao ljubimac.

Istražioci misle da je tigar s nekim "u Novom Meksiku ili obližnjoj državi", rekli su u izjavi službenici Odjela za divljač i ribu Novog Meksika.

Vjeruje se da je životinja mlađa od godinu dana i teška ispod 27 kilograma, ali tigrovi mogu narasti do 272 kilograma, saopštio je Odjel, nazivajući velike životinje koje jedu meso poput tigrova i aligatora jasnim opasnostima za javnost.

Divlji tigrovi su globalno navedeni kao ugrožena vrsta. Aligatori su bili na listi ugroženih u Americi od 1967. do 1987. godine, ali danas uspijevaju u divljini da održe adekvatan broj jedinki.

Aligator kojeg su zaplijenile vlasti dugačak je gotovo jedan metar. Odveden je u ustanovu za divlje životinje nakon što su državni službenici za zaštitu prirode te federalna, državna i lokalna policija izdali naloge za pretragu 12. avgusta.

(Izvor: AP News)

Тагови:
  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.