Спасиоци у проблему због ниских температура

У разорном земљотресу у Кини погинуло више од 100 особа

  • Извор: Агенције
  • 19.12.2023. 07:11

Док се бори са рекордно ниским температурама, Кину је у току ноћи погодио јако земљотрес магнитуде 6,2 по Рихтеру усмртивши више од 118 особа.

Најмање 118 људи је погинуло, а око 400 је повријеђено у земљотресу у сјеверозападним кинеским провинцијама Гансу и Кингачи, јављају државни медији.

Ватрогасци, војници и полиција трагају за преживјелима док температура достиже -14 степени Целзијуса, иако су власти упозориле да би могло доћи до још накнадних потреса.

Могућност за новим потресима уз изразито ниске температуре умногоме отежавају посао спасилачким тимовима.

Власти Гансуа објавиле су позивна друштвеним мрежама за више хитних радника.

СИПА ухапсила предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца

СИПА ухапсила предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца

"Више од 300 људи хитно је потребно за потрагу и спашавање у урушавању зграде," наводи се у саопштењу, пренио је Кликс.

Снажан плитки потрес погодио је у понедјељак нешто прије поноћи, због чега су становници побјегли напоље, на температуре испод нуле. Пријављено је да је оштећено на хиљаде кућа, а државни медији наводе и да је јавна инфраструктура оштећена "у различитом степену".

Земљотрес се догодио на дубини од 10 km, око 100 km југозападно од главног града провинције Гансу, Ланзџоуа. Подсјетићемо, већи дио Кине налази се усред хладног таласа који је захватио прошле седмице, а подручје велике надморске висине гдје је потрес погодио пријавио је температуру од -14 степени у уторак ујутро.

Потреси су се наставили и у уторак у раним јутарњим сатима, уз неколико потреса јачине између 3,0 и 4,5. У уторак је забиљежен засебан земљотрес јачине 5,5 степени по Рихтеровој скали погодио провинцију Синђанг, такође на сјеверозападу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм