Italija

U Rimu ubijene prostitutke, policija traga za mogućim serijskim ubicom

  • Извор: Индекс
  • 18.11.2022. 17:29

Policija u Rimu traga za mogućim serijskim ubicomnakon što su tijela tri žene pronađena u dva stana u luksuznoj četvrti Prati. Dvije žene, obje seksualne radnice kineske nacionalnosti za koje se vjeruje da imaju između 40 i 50 godina, pronađene su izbodene nasmrt u stanu u ulici Via Augusto Riboty, piše Guardian.

Portir zgrade prijavio je juče ujutro policiji da je na pragu stana pronašao tijelo jedne od preminulih žena, dok je drugo tijelo pronađeno unutra. Tijelo Kolumbijke, identifikovane kao Marta Castano Torres, takođe seksualne radnice koja je izbodena na smrt, pronašla je njena sestra u podrumskom stanu u obližnjoj ulici.

Ubistva se dogodila u blizini talijanskog vrhovnog suda

Na tijelima Kineskinja pronađene su ubodne rane u grlu, prsima i leđima, koje još nisu identifikovane. Izvor u rimskoj policiji rekao je da istražioci rade na teoriji da je žene ubila ista osoba. Vjeruje se da je 65-godišnje Tores za koju talijanski portal piše da je radila kao seksualna radnica kako bi financijski uzdržavala svoju kćer, ubijena prije druge dvije žrtve

Ubistva su se dogodila nekoliko stotina metara od talijanskog vrhovnog suda, u elegantnoj četvrti u kojoj je posljednjih godina došlo do rasta kriminalnih mreža koje vode poslove prostitucije iz stanova. Ova ubojstva su potaknula pozive da prostitucija postane regulirana profesija u Italiji kako bi se zaštitile seksualne radnice. Italija dopušta uličnu prostituciju, ali organizovana prostitucija i bordeli su ilegalni.

"Ova ubistva su užasna", rekla je za Guardian Ermina Gbido iz Odbora za građanska prava prostitutki, neprofitne organizacije koju su osnovale seksualne radnice 1982. godine kako bi se borile protiv trgovine ljudima u seksualne svrhe i podržale ljude u toj profesiji.

Rimski političar: Prostitucija u stanovima ukorijenjena u svakom dijelu grada

"Sigurno postoje kriminalne mreže koje upravljaju seksualnim radnicama u stanovima, iskorištavaju ih i tjeraju da idu od stana do stana, radeći duge sate. Ovo je gadan posao. Ali takođe moramo shvatiti da postoje oni koji žele raditi ovaj posao, ali ga ne mogu raditi na sigurnom mjestu jer norme to ne dopuštaju", rekla je Gbido.

Federico Rocca, poslanik u Rimu za Braću Italije, ekstremno desnu stranku premijerke Giorgie Meloni, rekao je da je posao prostitucije u stanovima snažno ukorijenjen u svakom dijelu grada.

"Tri osobe su izgubile živote, brutalno ih je ubio mogući naručitelj. Moramo pričekati ishod istrage, ali postoji tuga zbog sudbine žrtvi, a istovremeno i bijes jer smo, opet, morali čekati da se dogodi nešto ozbiljno kako bismo srušili zid licemjerja koji okružuje fenomen prostitucije u stanovima", izjavio je Rocca za talijanske medije.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.