Cirih

U Švajcarskoj uhapšene tri Srpkinje: Ilegalno držale ljekarsku ordinaciju

  • 29.09.2019. 12:21

Tri žene iz Srbije ilegalno su držale ljekarsku ordinaciju u Cirihu. One su uhvaćene baš prije nego što su htjele da obave kozmetički tretman.

U mjestu Adlikon pored Regensdorfa (ciriški kanton), policija je u petak ujutru upala u ordinaciju dok se "doktorka" upravo spremala da da injekciju mušteriji.

Istraga je dovela do saznanja da je ordinacija bila u privatnom stanu. Žene su starosti od 41 do 53 godine, sve državljanke Srbije, a u Švajcarskoj su boravili ilegalno. Ordinaciju su držale bez neophodnih papira.

Policija je u stanu otkrila i sobu koja je bila namijenjena intervencijama. U njoj je trio izvodio kozmetičke i medicinske tretmane.

Ni "doktorka" ni njene dvije asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad.

Srpkinje su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Podsećanja radi, maja ove godine u Švajcarskoj kod Ciriha su uhapšeni fizioterapeutkinja iz Srbije (35) i njen asistent (29) koji se lažno predstavljao kao estetski hirurg. Doktorka iz Srbije pala je u trenutku kada je jednoj pacijentkinji trebalo da ubrizga botoks.

Ni njih dvoje nisu imali bilo kakve licence ili dokumente potrebne za rad, a u njihovoj ordinaciji su pronađeni preparati ilegalno uvezeni u Švajcarsku.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм