Турска

У тучи на биралишту једна особа погинула, 11 повријеђено

  • Извор: Агенције
  • 31.03.2024. 15:41

Једна особа је погинула, а 11 је повријеђено у тучи и оружаном сукобу на бирачком мјесту на југоистоку Турске, јавили су турски медији.

У сукобу је кориштено ватрено оружје, али и палице и камење.

Турска новинска агенција Анадолија јавила је да је до сукоба дошло у области Агаџлидере, у провинцији Дијарбакир, и да су двије повријеђене особе у критичном стању.

Такође, два возила Хитне помоћи су оштећена каменицама.

Новинска агенција ДХА јавила је да је туча, такође, избила на биралишту у области Халфети, у провинцији Санлиурфа. Као резултат сукоба посматрача и гласача повријеђене су три особе, а гласање је прекинуто.

Очекује се да ће око 61,4 милиона турских бирача гласати данас широм земље за избор градоначелника 81 града, укључујући 30 мегаградова, начелнике општина, округа, локалних заједница и сеоских вијећа.

На изборима учествују кандидати из 34 политичке партије.

Око 600.000 полицајаца распоређено је током избора у оквиру појачаних мјера безбједности.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм