SAD

Ubica iz Dejtona imao listu za odstrel

  • 05.08.2019. 22:22

Konor Bets, koji je u nedjelju u 1.00 sati ujutro na ulicama Dejtona ubio devet, a ranio najmanje 27 ljudi, kao srednjoškolac je imao “listu za ubijanje” na kojoj su se nalazili ostali učenici iz škole Belbruk koje je želio da ubije ili povrijedi, izjavili su za CNN četvoro bivših đaka kojima su školski zvaničnici rekli da su bili na tom spisku.

Spenser Brikler je rekao da su on i njegova sestra bili na Konorovoj listi, kako im je prenio školski savjetnik.

"Bio je mračan i depresivan u srednjoj školi" rekao je Brikler, dodajući da ne zna zašto je Konor stavio njega i njegovu sestru na listu.

Drugi nekadašnji učenik, koji nije želio da kaže svoje ime, bio je prvi na Konorovoj listi ubistava.

"Lista je bila podijeljena na dva stupca – “lista za ubiti” za dječake i “lista za silovanje” za djevojčice", rekao je taj učenik.

Konor je slao poruke u vezi ovog spiska jednoj od učenica, zbog čega se ona obratila majci. Majka je pozvala policiju koja je došla u školu i ispitala ljude sa liste pojedinačno u školskoj kancelariji.

"Lično, ovo me je užasnulo. Počeo sam da dobijam napade panike u školskoj zgradi", rekla je jedna od učenica koja je bila na listi.

Četvrta osoba, koja takođe nije željela da da svoje ime iz razloga privatnosti, ukazala je da su neka od ženskih imena na listi bile djevojčice koje su odbile Konorovo udvaranje. Ona je rekla da je Konor često simulirao da puca na druge učenike i da je više puta prijetio da će ubiti sebe i druge. Jedan bivši učenik, koji nije bio na napadačevom spisku, rekao je da je upoznao Konora preko prijatelja i da je ovaj često govorio o nasilju i koristio pogrdne riječi za žene.

"Zvao ih je “droljama”, rekao je on.

Bivši učenici iz Konorovog razreda sjećaju se da je on sklonjen iz škole najmanje na godinu dana, ali da se kasnije vratio.

Policija je identifikovala svih devet žrtava masakra u Dejtonu, među kojima su četiri žene i pet muškaraca, ukupne starosti između 22-57 godina. Napadač Konor Bets je ubijen na mjestu zločina, a jedna od prvih žrtava masakra bila je njegova 22-godišnja sestra Megan. Najmanje 27 ljudi je ranjeno u napadu koji se dogodio svega nekoliko sati nakon pucnjave u El Pasu u Teksasu, gde je ubijeno 20, a ranjeno 26 osoba.

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.