Москва

Убијали невине људе 18 минута: Објављена хронологија напада

  • Извор: Агенције
  • 23.03.2024. 09:42

Терористи су према незваничним информацијама пуцали на присутне у концертној хали Крокус чак 18 минута.

Телеграм канал "Шот" објавио је хронологију напада на сјеверозападу Москве који се догодио у петак мало прије почетка концерта рок групе "Пикник".

19.55: Испред хале Крокус стаје бијели "рено симбол" из кога истрчава група терориста са аутоматским оружјем, утрчава у објекат, одмах пуца на присутне у холу и убија стражаре.

20.03: Терористи су ушли у концертну салу, убијајући све на путу, а затим су почели да пале столице. Очевици наводе да су нападачи у руксацима имали канистере са бензином. Грађани, који су преживјели на рути терориста, истрчавају из зграде кроз улазе и прозоре...

20.13: Бијели "рено Симбол" са четири терориста унутра напушта паркинг Крокуса. Недуго затим стижу снаге безбједности, које најприје провјеравају информације о забарикадираним терористима, а затим улазе у Крокус и изводе рањене.


Нема информација о повријеђеним и страдалим држављанима БиХ у Москви

Нема информација о повријеђеним и страдалим држављанима БиХ у Москви

Руски војни блогери наводе на Телеграму да се на основу снимка може закључити да су нападачи имали борбено искуство у прошлости или да су добро обучени у неком кампу за обуку.

"Вјешто руковање оружјем, преношење ватре у покрету, савршено пуњење оружја... Терористи су разрадили све елементе терористичког напада према тајмингу. Дјеловали су без сувишних емоција и хладнокрвно убијали ненаоружане људе. Вјероватно су били под дејством супстанци. Оружје је имало уграђено подешавање у виду батеријских лампи и фарова. Имамо посла са добро организованом групом", наводи Телеграм канал Архангел Спецназа.


Ухапшено 11 осумњичених за напад у Москви

Ухапшено 11 осумњичених за напад у Москви

Више од 80 људи према незваничним информацијама погинуло је у терористичком нападу у концертној дворани Крокус у Москви. Хоспитализовано је 107 особа од којих се половина налази у тешком стању. Министарство здравља потврдило је да се међу погинулима налази и троје дјеце.

Нападачи су ушли на један од бочних улаза и одмах отворили ватру на људе у холу након чега су крвави пир наставили у концертној сали на првом спрату гдје је требало да почне концерт рок групе "Пикник".

Затим су подметнули пожар у сали и побјегли истим бијелим "реноом" којим су и дошли.


Пронађен ауто терориста: Наводно двојица ухапшених

Пронађен ауто терориста: Наводно двојица ухапшених

Ватра се из концертне сале брзо проширила на цијели објекат, захватила је и кров, а гашење из ваздуха није могло одмах да почне јер се страховало да има много људи на посљедњем спрату. Хеликоптери су потом испустили 160 тона воде да би локализовали пожар који до раних јутарњих сати у суботу још није у потпуности угашен.

Нападачи, који су били обучени у маскирна одијела и нису носили маске, пуцали су на присутне из "калашњикова" и скраћених ловачких карабина. На мјесту терористичког напада снаге безбједности пронашле су оружје и муницију калибра 5,45 за Саигу и 7,62 за АК.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.