Idris Debi

Ubijen predsjednik Čada

  • 20.04.2021. 14:07

Predsednik Čada Idris Debi (69) preminuo je nakon povreda zadobijenih na liniji fronta tokom vikenda, objavila je vojska.

Debi je podlegao ranama zadobijenih dok je komandovao svojom vojskom u borbi protiv pobunjenika na sjeveru, saopšteno je na nacionalnom radiju.

Debi je preminuo samo dvije nedjelje nakon izbora za predsjednika države.

U brzoj promjeni sudbine, nakon što je u ponedjeljak objavljena vijest da je predsjednik Debi obezbijedio šesti mandat osvojivši 79,3 posto na izborima, na nacionalnom radiju je danas objavljeno da je preminuo, prenosi Africa report.

Prema riječima portparola vojske, generala Azema Bemrandoua Agune, vojsku je potisnula kolona pobunjenika koji su napredovali u glavnom gradu Ndžamena.

Vlada i parlament su raspušteni, a vojno veće će vladati narednih 18 mjeseci.

Debi je na vlast došao u oružanom ustanku 1990.

On je za vikend otišao na liniju fronta da poseti trupe koje se bore sa pobunjenicima koji se nalaze preko granice u Libiji.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.