Meksiko

Ubijena šefica narko-kartela: Dama smrti napala vojsku i policiju

  • 14.01.2020. 11:42

Marija Gvadalupe Lopez Eskivel (21), zloglasna šefica najmoćnijeg meksičkog narko-kartela poznatija pod imenom 'La Katrina', ubijena je u pucnjavi u Meksiku.

Zajedno s još sedmoro članova kartela napala je snage sigurnosti, vojsku, nacionalnu gardu i policiju u Mičoakanu, a preminula je u bolnici od posljedica ranjavanja, prenosi Dejli Mejl koji je objavio i video posljednjih trenutaka djevojke koju su zvali i 'Dama smrti'.

Meksičke vlasti objavile su da je u akciji ubijena šefica narko-kartela te da je uhapšeno još šestoro članova kartela.

Zaplijenili su i sanduke oružja i municije. Ranjena Marija Lopez Eskivel prebačena je helikopterom u bolnicu, ali povrede su bile preteške. Jedan metak pogodio ju je u vrat.

Iako meksičke vlasti nisu objavile da je ubijena Marija Lopez Eskivel, na objavljenim fotografijama i snimcima vidi se žena koja na nozi ima tetovažu 'Katrina'.

Meksičke vlasti sumnjiče da je Marija Lopez Eskivel bila dio grupe koja je prošle godine masakrirala 13 policajaca.

U videu koji je objavio Dejli Mejl vidi se ranjena 'La Katrina' i meksički vojnik koji joj kaže da izdrži dok ne dođe helikopter. Svjetski mediji prenose da je snimak nastao tokom racije.

Prema pisanju britanskog Sana, Marijino lice i dijelovi tijela su prekriveni krvlju.

"Opusti se, stiže helikopter. Biće sve u redu, pokušaj da izdržiš, OK?", čuje se na jednom snimku.

Na drugom snimku se vidi kako vojnik drži devojku i stavlja je u helikopter.

Nemoguće ju je bilo prebaciti drugačije jer su članovi bande zatvorili ulice pa je vojska morala da traži pomoć iz vazduha.

Prema nepotvrđenim informacijama, 'La Katrina' se sastala s još jednim šefom ogranka narko-kartela nakon čega su napali vojsku i policiju.

Fotografije pogledajte OVDE.

Kurir.rs/24sata.hr/Dejli Mejl

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм