Avganistan

Ubijene tri mlade žene, napadač uhapšen

  • 02.03.2021. 22:28

Tri mlade žene koje su radile za televizijsku stanicu u avganistanskom gadu DŽalalabadu ubijene su danas u ciljanom napadu.

Tri žene starosti od 18 do 20 godina ubijene su u dva odvojena, ali koordinisana napada, dok je četvrta osoba, takođe žena, teško ranjena.

Policija je saopštila da je uhapsila glavnog napadača, koji je povezan sa talibanima, a oni su odbacili svaku povezanost.

Tri žene, koje su ubijene, nedavno su završile srednju školu i radile su u odsjeku za sinhronizaciju privatne TV stanice "Enikas", rekao je šef ove televizijske kuće Zalmai Latifi /Zalmai Latifi/.

Danas ranije je javljeno da su ubijena tri medijska radnika, kao i da se ne zna ko su napadači.

Agencija AP javila je da je Mursal Vahidi ubijena dok se vraćala sa posla kući pješke. Druge dvije, identifikovane kao Šahnaz i Sadija, ubijene su u odvojenom napadu, takođe, dok su se pješke vraćale kući.

Talas ubistava potresa zemlju, a glavne mete su novinari, aktivisti i druge političke figure.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)