Локални медији извјештавају

Убијено 22 Израелаца у офанзиви Хамаса

  • Извор: СРНА
  • 07.10.2023. 12:21

Најмање 22 Израелаца убијена су данас у изненадном нападу Хамаса, јавила је израелска телевизијска стница Н12, позивајући се на израелску амбулантну службу.

Палестински предсједник Махмуд Абас рекао је данас да палестински народ има право да се брани од "терора насељеника и окупационих снага", преноси агенција ВАФА.

Он је ово рекао на хитном састанку у Рамали у присуству великог броја званичника Палестинске управе.

Израел подигао авионе, војска покренула нападе на положаје Хамаса у Гази

Израел подигао авионе, војска покренула нападе на положаје Хамаса у Гази

Хезболах је издао саопштење у којем се наводи да пажљиво прате ситуацију у Гази и да су у "директном контакту са вођством палестинског отпора".

Након догађаја у којима су учествовали милитанти из Газе који су испалили салву ракета на Израел, у саопштењу се додаје да је то "одлучан одговор на наставак израелске окупације и порука онима који траже нормализацију односа са Израелом".

У међувремену, многе земље осудиле су дешавања у Гази, укључујући Њемачку, Британију, Шпанију, Египат, Турску и Француску.

Прво обраћање Нетањахуа: Грађани Израела, ми смо у рату

Прво обраћање Нетањахуа: Грађани Израела, ми смо у рату

Израелски премијер Бењамин Нетањаху рекао је да је Израел у рату и да ће "непријатељ платити цијену какву још никада није".

Замјеник министра спољних послова Русије Михаил Богданов рекао је да је Русија у контакту са Израелом, Палестинцима и арапским земљама у вези са ескалацијом израелско-палестинског сукоба, пренио је Интерфакс.

"Подразумијева се да увијек позивамо на уздржаност", додао је он.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм