Protesti u Gazi

Ubijeno šest Palestinaca

  • 28.09.2018. 22:10

Broj ubijenih Palestinaca tokom protesta na granici Izraela i Gaze porastao je na šest, saopštili su zdravstveni zvaničnici u Gazi.

U saopštenju se navodi da je 290 ljudi povrijeđeno, od kojih je 90 ranjeno hicima iz vatrenog oružja. 

Zvaničnici su identfikovali dvije žrtve i naveli da se radi o dječacima uzrasta 12 i 14 godina. 

Iz Ministarstva zdravlja u Gazi ranije je saopšteno da je najmanje troje Palestinaca, uključujući jednog četrnaestogodišnjaka, poginulo su u obračunu demonstranata i izraelske vojske tokom protesta. 

U ranijem saopštenju Ministarstva navodi se da je u sukobima povrijeđeno još 75 lica. 

Hiljade Palestinaca izašlo je danas na proteste kod ograde na granici tokom kojih su izraelske vojnike gađali zapaljenim gumama i kamenjem, na šta su vojnici odgovorili upotrebom suzavca i vatrenog oružja. 

Iz vojske Izraela saopšteno je da su izraelske snage izvršile vazdušni napad nakon što su demonstranti na vojnike bacali bombe i eksplozive. 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.