Москва

Ухапшен осумњичени да је издавао стан нападачима на "Крокус сити хол“

  • Извор: РТС
  • 26.03.2024. 12:56

Ухапшен је и осми осумњичени у вези са нападом на "Крокус сити хол", Алишер Касимов. Он је осумњичен да је издавао стан терористима. За то вријеме, руски службеници били су у Таџикистану, како би испитали породице четворице мушкараца који су главни осумњичени за напад на тржни центар у Москви, јавља Ројтерс.

Руска полиција је ухапсила Алишера Касимова, руског држављанина поријеклом из Киргизије и осмог осумњиченог у случају терористичког напада на “Крокус сити хол“ у Москви.

Откривено ко је прави вођа терориста?

Откривено ко је прави вођа терориста?

На питање да ли разумије оптужбу, Касимов је навео да је једноставно издао стан и да није знао да скрива будуће терористе.

Ово је прва особа укључена у случај, чијем рочишту су присуствовали рођаци - мајка, брат и стриц.

У току испитивање чланова породица осумњичених

Три таџикистанска безбједносна извора рекла су за Ројтерс да су руски службеници испитивали породице осумњичених за напад на “Крокус сити хол“ у Москви, у којем је 139 особа убијено, а око 180 је повријеђено.

Извори који нису били овлашћени да дају информације о овом случају кажу да су таџикистански безбједносни званичници у пријестоницу Душанбе довели породице осумњичених из различитих дијелова ове земље - из градова Вахдад и Хисар, као и из области Рудаки.

Озбиљна криза у Украјини: Младићи масовно бјеже

Озбиљна криза у Украјини: Младићи масовно бјеже

Таџикистански предсједник Емомали Рахмон лично је надгледаo истрагу на таџикистанској страни, рекли су извори.

У свом првом јавном коментару након напада на Москву, Рахмон је јуче поручио да је то “срамотно и страшно“ и позвао је Таџикистанце да заштите дјецу од штетних утицаја.

Оптужница против четворице нападача

Против четворице нападача подигнута је оптужница у Русији, гдје им пријети доживотна казна затвора због терористичког напада.

Још тројици, такође поријеклом из Таџикистана, одређен је притвор због сумње да су били саучесници, преноси Ројтерс.

Пратите нас и путем Вибера