Отишао из Румуније

Ухапшен принц Паул: Одбјегли аристократа ухваћен на Малти

  • Извор: Телеграф
  • 29.04.2024. 08:28

Пол Филип од Румуније, познат и као румунски принц Паул ухапшен је на Малти, четири године након што је напустио Румунију након пресуде.

Пол Филип је 2020. године, заједно са бизнисменом Ремусом Труицаом и неколико других бизнисмена, оптужен за трговину утицајем, прање новца и сложене случајеве подмићивања између 2006. и 2013. године. Он је осуђен на три године и четири мјесеца затвора, али није ухапшен, јер није био у земљи.

Како је Русија спасила Турску од енергетске кризе?

Како је Русија спасила Турску од енергетске кризе?

Према наводима румунских медија, принца Паул је ухваћен у једном ризорту на Малти, а на основу европског налога за хапшење. Прије око три недјеље Француска, у којој је боравио, је одбила да га изручи Румунији. Након тога се принц упутио на одмор, а румунска полиција је, у сарадњи са властима Малте, сазнала гдје се он налази.

Принц је сада у притвору, а Румунија ће морати да достави документа неопходна за његово изручење.

Песков: Судбина украјинског предсједника запечаћена

Песков: Судбина украјинског предсједника запечаћена

Иначе, Пол Филип од Румуније син је Карола Ламбрина и Хелене Хенриете Нагавицине. Отац му је био старији син румунског краља Карола II и Зизије Ламбрино. Пол Филип тврди да је он, а не Маргарета од Румуније, законити поглавар краљевске куће Румуније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: