Domeniko Paviljaniti (60)

Uhapšen "šef svih šefova" italijanske mafijaške Ndrangete

  • Извор: Агенције
  • 06.08.2021. 14:38

Јedan od najokrutnijih mafijaša i bivši šef italijanske mafijaške grupe Ndrangeta Domeniko Paviljaniti (60) ponovo uhapšen u Madridu, i to nakon dvije godine bjekstva, objavila je policija.

Predstavljen je kao "šef svih šefova" u toj mafijaškoj organizaciji 80-ih i 90-ih godina, koja je djelovala u Kalabriji. Ndrangeta je jedna od najvećih mafijaških organizacija na svijetu i ima uticaj širom planete.

Paviljaniti je prvi put uhapšen u Španiji 1996. i izručen u Italiju, gdje je služio doživotnu kaznu zatvora za teške zločine, među kojima su ubistvo i trgovina drogom. Međutim, zbog greške u računanju dužine izrečenu mu kazne je za posljedicu imala da u oktobru 2019. godine oslobođen. Nakon izlaska iz zatvora ponovo otišao u Španiju.

Početkom ove godine sud u Bolonji mu je u odsustvu izrekao dodatnih 12 godina zatvora. Zbog toga je ponovo uhapšen u Madridu u zajedničkoj akciji španske policije i Karabinjera. Tom prilikom, policija je oduzela šest mobilnih telefona, 6.000 evra u gotovini i lažna portugalska dokumenta koje je imao kod sebe.


Тагови: