Холандија

Ухапшена Грета Тунберг

  • Извор: н1инфо.ба
  • 06.04.2024. 17:45

Климатска активисткиња Грета Тунберг била је међу десецима људи које је у суботу притворила полиција у Хагу док су уклањали демонстранте који су д‌јелимично блокирали цесту у том холандском граду.

Тунберг је виђена како показује знак побједе док је сједила у аутобусу којим је полиција одвезла приведене демонстранте с мјеста протеста против холандских субвенција и порезних олакшица компанијама повезаним с индустријама фосилних горива.

Група “Extinction Rebellion” рекла је прије демонстрација да ће активисти блокирати главни аутопут у Хаг, али је велико присуство полиције, укључујући полицајце на коњима, у почетку спријечило активисте да изађу на цесту, преноси Н1.

Ови мушкарци не могу да живе без мамине сукње

Ови мушкарци не могу да живе без мамине сукње

Мања група људи успјела је да сједне на другу цесту и приведена је након што су игнорисали наредбу полиције да оду.

Активисти су блокирали аутопут који пролази поред привремене зграде холандског парламента више од 30 пута у знак протеста због субвенција.

Демонстранти су махали заставама и скандирали: “Незаустављиви смо, други свијет је могућ.”

Један је држао транспарент са натписом: “Ово је слијепа улица.”

Први пут у историји: Амерички ФЕД у минусу 114 милијарди долара

Први пут у историји: Амерички ФЕД у минусу 114 милијарди долара

У фебруару је суд у Лондону ослободио Тунберг (21) због одбијања да се придржава наредбе полиције да напусти протест којим је блокиран улаз на велику конференцију индустрије нафте и гаса прошле године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: