Nekoliko prostorija uništeno

Uhapšene tri osobe zbog podmetanja požara u kući premijera Šri Lanke

  • Извор: СРНА
  • 10.07.2022. 12:18

Policija Šri Lanke uhapsila je tri osobe osumnjičene za podmetanje požara u privatnoj rezidenciji premijera Ranila Vikremesingea u Kolombu, javili su danas lokalni mediji, pozivajući se na policiju.

Portal "Njuzvajer" navodi da su uhapšeni mještani grada Gale i dva predgrađa Kolomba, Dehivala-Maunt Lavinija i Dža Eland.

Lokalni mediji emitovali u snimke na kojima se vidi da je vatra pričinila značajnu materijalnu štetu na zgradi i da je nekoliko prostorija potpuno uništeno.

Kolombo je juče potresao novi talas velikih demonstracija, a demonstrani su probili barikade koje okružuju predsjedničku rezidenciju.

Predsjednik Šri Lanke Gotabaja Radžavapaksa evakuisan je iz rezidencije neposredno prije početka demonstracija. On je najavio da će podnijeti ostavku 13. jula.

Ekonomska kriza izazvala je nestašicu osnovnih roba, poput goriva, gasa i lijekova zbog čega ljudi moraju da stoje u dugim redovima da bi kupili ograničene količine potrepština.

Šri Lanka je u aprilu objavila da suspenduje otplatu stranog duga zbog nedostatka strane valute. Ukupan iznos stranog duga Šri Lanke iznosi 51 milijardu dolara od kojih do kraja 2027. godine mora da otplati 28 milijardi dolara. 


Тагови: