Њемачка

Ухапшени осумњичени за планирање напада у синагоги

 • Извор: СРНА
 • 24.05.2024. 19:16

Двојица мушкараца ухапшена су у Њемачкој због сумње да су планирала напад ножем на вјернике у синагоги у Хајделбергу, на југозападу земље.

Осумњичени, који имају 24 и 18 година, приведени су током одвојених полицијских операција у покрајини Баден-Виртемберг раније овог мјесеца, саопштили су државно тужилаштво и полиција.

Они су разговарали о убиству једног или више вјерника у нападу на синагогу након чега би услиједила њихова "мученичка смрт", при чему су хтјели да их полиција убије, наводи се у заједничком саопштењу њемачких власти.

Осумњиченима, који имају њемачко држављанство, а један и турско, пријети оптужба за ковање завјере за убиство, пренио је АП.

Полиција је открила завјеру претресом куће старијег осумњиченог 3. маја.

Током претреса, полицајац је пуцао и ранио осумњиченог након што је он узео нож.

Током претреса откривено је да су двојица осумњичених размјењивали онлајн поруке у априлу о могућем нападу на синагогу.

Полиција је 18. маја привела млађег осумњиченог и извршила претрес његовог стана.

Имена ухапшених нису објављена. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.