2015. godine

Uhapšeno lice optuženo za ubistvo ruskog pilota u Siriji

  • 03.07.2018. 21:37

Gruzijska policija uhapsila je Serkana Kurtuluša, koji je osumnjičen za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova u Siriji 2015. godine, javili su turski mediji.

Kurtuluš je uhapšen na osnovu potjernice Interpola u petak, 29. juna, u gruzijskoj prijestonici Tibilisiju, a osumnjičen je za i osnivanje kriminalne organizacije, napad, podmetanje požara i ucjenjivanje. 

Turski zvaničnici su saopštili da je Ankara već zatražila izručenje Kurtuluša, koji je, kako se navodi u saopštenju kancelarije glavnog tužioca u turskoj oblasti Izmir, igrao ključnu ulogu u kriminalnoj organizaciji koja je djelovala u nekoliko turskih gradova, javila je turska agencija "Hurijet". 

Kurtuluš je jedan od 18 osumnjičenih za ubistvo Peškova, pilota ruskog aviona koji je oborila turska vojska 24. novmebra 2015. godine. 

Dvojica pilota ruskog aviona "Su-24" uspjela su da se izbace iz aviona i da se uz pomoć padobrana spuste na sirijsku stranu granice između Sirije i Turske. Jedan od pilota je upucan sa zemlje nakon što se izbacio iz aviona. 

Glavni osumnjičeni za ubistvo ruskog pilota Alparslan Čelik opravdavao je ubistvo Peškova time što je "ruski avion bacao bombe na Turkmene".

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм